Tilbage til oversigten

Erik Vand

Der var flere grunde til, at Erik valgte MPG’en, men en af dem var at styrke de særlige ledelseskompetencer, som en offentlig leder i dagens Danmark har behov for:

"Som offentlig leder skal man kunne skabe mening og binde organisationen sammen opadtil, nedadtil og til siden. Samtidig skal den offentlige leder kunne skabe rum og mulighed for innovation og faglig udvikling i organisationen. Mange politiledere, der får tilbudt en lederuddannelse på masterniveau, skal udøve ledelse gennem andre ledere i linjen. Ledelsesudfordringen er i denne sammenhæng at kunne skabe mening, rum og faglig udvikling gennem andre ledere og ud i organisationen. Det kræver fagligt overblik og forståelse for linjeorganisationen, og det kræver, at man i forhold til omverdenen kan agere med politisk tæft."

Jeg har især lært at…

“Min evne til hurtigt, men analytisk, at skabe mig et overblik over ledelsesmæssige udfordringer er blevet videreudviklet gennem MPG. Uddannelsen har styrket min evne til at se mig selv – og mit eget ledelsesvirke – fra nye og anderledes vinkler. Og ved at møde disse nye perspektiver med åbne øjne, kan man lære noget om sig selv, og på den måde være mere værdiskabende for organisationen.”

Erik ser det som en fordel,  at man med MPG-uddannelsen kan tilpasse den enkeltes lederuddannelse, så den passer til den ledelsesmæssige kontekst, man befinder sig i. 

"Og så ser jeg det som et kvalitetsstempel, at mange af underviserne fra KU og CBS samtidig forsker i de områder, som de underviser i på MPG-uddannelsen," siger han. 

Han brugte 2 år på MPG-uddannelsen -  men vil anbefale andre at udnytte muligheden for at strække uddannelsen ud over 3 til 4 år.

Lav din egen plan med masterplanneren

Gå til Masterplanner

© Master of Public Governance, 2017